Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Κερά Μια Σκηνή, Γιορτές Ροκκας 2018



Εγραψαν για την εκδήλωση: "Ότι και να πεις γι αυτό που συνέβη απόψε στο χωριό Κερά, για τις @Giortes Rokkas, Κερά Μια Σκηνή, είναι λίγο. Πολλά Μπράβο για την έμπνευση και βέβαια την υλοποίηση, τους οργανωτές, εθελοντές, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κατοίκους του χωριού που το μετέτρεψαν σε μια μεγάλη σκηνή, με φυσικά σκηνικά και πρόσφεραν απλόχερα υψηλού επιπέδου ποιοτικό θέατρο και πολιτισμό... "  απο  Μαρινάκη Κώστα

Οι φωτογραφίες μόνο αδικούν την πραγματικότητα που βιώσαμε εκεί. Ήταν μια νέα ιδέα, έβλεπες   θεατρικα δρώμενα σε διαφορετική γειτονιά του χωριού διάρκειας 10 λεπτών περίπου το καθένα. Η βόλτα μέσα στο χωριό  των θεατών  από το ένα σημείο στο άλλο  δημιουργούσε συναισθήματα ενεργής  συμμετοχής. Άλλα δεν ήταν μόνο αυτό. Τα θέματα και οι ερμηνείες ήταν υπέροχα! 

Ερμηνείες μικρής διάρκειας, αποσπάσματα θεατρικών έργων, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο για όλες τις ηλικίες και χορός, δημιουργούν θεατρική τελετουργία που φέρνει τον θεατή σε επαφή με τις απαρχές της θέασης και της δραματουργίας, μετατρέποντας το χωριό σε ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμικής διάστασης. Οι ιστορίες του Θεάτρου μπλέκονται με τις ιστορίες του χωριού, των κατοίκων και την ιστορία του κάθε επισκέπτη-θεατή. Έτσι το Θέατρο γίνεται ένα παιχνίδι που αλλάζει τα συμβατικά κάδρα θέασης και κάνει την Τέχνη βίωμα.

15 ομάδες καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπουν ένα χωριό σε χώρο θεάτρου, κάνοντας κάθε δρόμο, αυλή και ανοιχτό χώρο, μέρος ενός μεγάλου σκηνικού και το χωριό Κερά, μια Σκηνή.

Ερμηνείες αποσπασμάτων γνωστών ελληνικών θεατρικών έργων και κείμενων, μικρής διάρκειας, που πραγματεύονται τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας από τον 17ο αι. έως και σήμερα, ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζονται μέχρι τα μεσάνυχτα σε έναν κύκλο ροής με επαναλήψεις. Ο θεατής οποιαδήποτε ώρα μπει στο χωριό, έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια του χάρτη να ανακαλύψει τους σταθμούς και να παρακολουθήσει θέατρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Κερά μια Σκηνή, φιλοξενήθηκαν ειδικά σχεδιασμένες δράσεις θεάτρου για παιδιά, με παιχνίδια γνωριμίας, αφήγηση παραμυθιών και κατασκευές, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών, οι οποίες ξεκινησαν στις 18:00 το απόγευμα  τις 21:00.








































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου