Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Γιορτή Ντολμά- Πανηγύρι στο Κουφό!


Στο γραφικό χωριό του κάμπου των Χανίων μόλις 14 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης υπάρχει το χωριό Κουφός .Εκεί ο πολιτιστικός σύλλογος Κουφού διοργάνωσε  με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη φορά την γιορτη του Ντολμά...με τους χειροποίητους ντολμάδες φτιαγμένους έναν ένα με μεράκι και αγνά υλικά από τις νοικοκυρές  του χωριού. Είχαν βέβαια και σουβλάκια στα κάρβουνα με σαλάτες και τα σχετικά ποτά  μπύρες παγωμένες κι αναψυκτικά. 
Όσοι ήταν τυχεροί απόλαυσαν μια υπεροχή βραδιά και παρόλο την σχετική δροσιά που κάνει συνήθως οταν πέσει ο ήλιος, εκείνο το βράδυ ήταν τέλεια . Μουσική επαιξε ο Μιχάλης Μανουσέλης με το συγκρότημα του (Γιάννη Σειστάκη, Νίκο Αρχοντάκη, Γιάννη Καρακατσάνη) Τον τόνο του γλεντιου και της χαράς τον κράτησε ψηλά και ο χορευτικός σύλλογος Ψηλορείτης. Χόρεψαν σαν να μην υπήρχε άλλη μέρα και έδωσαν το παράδειγμα! Υπέροχος ο πολιτιστικός σύλλογος με άψογη οργάνωση από νέους που αγαπάνε τον τόπο τους και θέλουν να τον αναδείξουν. 
(Φέτος το σήμα κατατεθέν στο πανηγύρι το είχαν τα μπλέ μπλουζάκια που φορούσαν τα μέλη του και η παρομοίωση με  τα στρουμφάκια  θεωρείθηκε επιτυχημένη !)





































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου