Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

"Ταξίδι χωρίς τέλος" από τον Διονύση Σιμόπουλο στο ΚΑΜ 18/3/2017


Όλη η ομιλία του Δ. Σιμόπουλου στο ΚΑΜ στα Χανιά στις 18/3/2017.


Άγνωστο παραμένει το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος για τους επιστήμονες όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Κ.Α.Μ. ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος.
Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιμόπουλος «Όσα και αν μάθουμε για το σύμπαν πάντοτε θα υπάρχουν νέα πράγματα. Στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχαν πολλοί συνάδελφοι της εποχής εκείνης που υποστήριζαν ότι έφτασε το τέλος της φυσικής. Όπως αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων, όχι μόνο το τέλος δεν έφτασε αλλά ανακαλύψαμε στην διάρκεια του 20ου αιώνα πολλά περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε.»
Η εκδήλωση στο Κ.Α.Μ. με ομιλητή τον κ. Σιμόπουλο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Γιορτάζοντας τις φυσικές επιστήμες» που διοργανώνεται φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Το «Γιορτάζοντας τις φυσικές επιστήμες» διοργανώνει το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χανίων (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, την Ένωση Ελλήνων Χημικών, τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης, τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας και την υποστήριξη των Δήμων Πλατανιά και Αποκορώνου.








































2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική δουλειά. Θερμές ευχαριστίες! Διονύσης Σιμόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική επαγγελματική κάλυψη των εκδηλώσεων μας σε εθελοντική βάση. Δημήτρη ευχόμαστε ότι καλύτερο, η στάση αυτή γονέων και κηδεμόνων μας δίνει δύναμη να προσφέρουμε και να γνωρίζουμε ότι έχουμε συμμάχους στο δύσκολο έργο της ποιοτικής για τους μαθητές μας εκπαίδευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή